Nasional

Dukung Rina Nose Buka Hijab, Uus Langsung Terbungkam Saat Tahu Hal Ini

Berikut ini dalil agama yang membungkam pernyataan Uus yang dukung Rina Nose lepas jilbab...

Pada tahun 2016 lalu, presenter Rina Nose memutuskan untuk memakai hijab di setiap aktivitasnya.

Namun kini menjelang dipenghujung tahun 2017, Rina memutuskan untuk tak lagi berhijab.

Yang bikin mengejutkan, Ia bahkan telah memamerkan protret dirinya yang tak berhijab di akun Instagram pribadinya, @rinanose16. Foto dengan warna hitam putih tersebut memperlihatkan Rina dengan rambut pendek sebahu.

“Pengalaman.. Kepahitan.. Kebahagiaan.. Kemarahan.. Kesedihan.. Kesenangan.. Kebenaran.. Kesalahan.. Pencarian.. Kesadaran diri.. Pertanyaan.. Kerapuhan jiwa.. Rasa cinta.. Pergolakkan batin.. Petualangan batin.. Rekayasa pikiran.. Kekuatan pikiran.. Pencarian ilmu.. Perjalanan hidup.. Segala kemungkinan.. Tidak akan pernah selesai, sampai tidak ada lagi kemungkinan (mati),” tulis Rina sebagai kutipan yang dilansir Tribunnews.

Ia juga mengutarakan pendapatnya, bahwa manusia pasti dapat berubah seiring dengan peristiwa yang dialami.

Dalam kutipan tersebut pula, Rina berharap siapapun yang kecewa akan keputusannya, tidak berlebihan dalam mengutarakan kekecewaannya.

“Jika ada rasa kecewa, maka kecewalah seperlunya. Namun janganlah kekecewaan itu berlebih-lebihan hingga menjadi kebencian yang akan menimpakan musibah pada dirimu dan orang lain. Maka yang demikian itu akan lebih baik bagimu,” tulis dia.

Keputusan Rina untuk tak lagi berhijab tentu mengundang berbagai komentar dari warganet.

Tak sedikit yang mengkritik, namun banyak pula yang mendukung Rina.

Dikritik Netizen, Dibela Uus

Keputusan presenter Rina Nosemelepas hijab menuai kritik.

Tak pelak, netizen ramai-ramai melempar komentar miring yang dialamatkan kepada wanita 33 tahun itu.

Namun, komika Uus, malah sebaliknya. Dukungan itu ia berikan dengan komentar pada unggahan foto Rina Nose tanpa hijab di akun Instagram, Kamis (9/11/2017) malam.

“Aku rispek sama apapun yang teteh pilih. Netizen disini Gatau apa yang terjadi sama teteh. Gatau apa yang teteh hadapin. Cuma bisa bilang sepenglihatan mereka saja. Nggak perduli pokoknya mah mereka yang pasti bener. Padahal mereka pun secara tidak sadar ngebuatb teteh jadi berpikir yang kalo disampaikan mungkin ga bisa mereka terima,” tulis Uus.

 

“Selama ini teteh gak nyakitin orang kok, i love you teteh @rinanose16,” ucap Uus…

 Bagi Uus, Rina tidak bersalah selama tidak menyakiti orang lain.

“Teteh mencoba mengerti cara pikir mereka semua. Cukup ya teh. Sekarang mah ikutin aja kata hatinya teteh. Ngikutin mereka mah ga ada habis omongannya. Selama ini teteh ga nyakitin orang kok. I love you teteh,” tulis Uus pula.

Berikut ini dalil agama yang membungkam pernyataan Uus yang dukung Rina Nose lepas jilbab.

Dalil Menggunakan Hijab

Dalil yang Menunjukkan Wajibnya Jilbab:

Allah SWT berfirman,

“Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: “Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka“. Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (QS. Al Ahzab: 59). Ayat ini menunjukkan wajibnya jilbab bagi seluruh wanita muslimah.

Mengenakan jilbab dan menutup aurat adalah wajib bagi setiap wanita muslim dan hal ini telah disebutkan dalam dalil-dalil mengenai perintah hijab.

Jilbab seorang wanita hendaknya menutupi aurat, yang dimaksud adalah seluruh tubuh kecuali telapak tangan dan wajah, sebagaimana yang disebutkan dalam hadits berikut ini mengenai hukum memakai jilbab:

Kewajiban menutup aurat selain wajah dan telapak tangan

Dalam memakai jilbab seorang wanita harus menutupi seluruh auratnya sebagaimana yang disebutkan dalam hadits berikut:

”Aisyah R.ah berkata: asma’ binti Abi Bakar menemui Rasul SAW dengan pakaian tipis, seketika itu Rasul SAW berpaling seraya berkata: Hai Asma’, sesungguhnya jika perempuan telah haid, tidak lagi wajar terlihat darinya kecuali ini dan ini (ia menunjuk wajah dan kedua tangannya)

50 Comments

50 Comments

  1. Best dating site

    Sabtu, Agustus 11, 2018 08:00 at 8:00 am

    Are you searching for a date? If so, there’s just one place where you should go. https://t.irtyc.com/vb8tffw9ts?aff_id=29696&offer_id=3785&nopop=1 has more horny singles than any other place online. You can go there and hook up immediately. These are the type of singles who like to have some fun in the sack. Get laid today and put a big smile on your face tonight.

  2. sexyassistant_

    Sabtu, Agustus 11, 2018 13:08 at 1:08 pm

    The weekend is fast approaching. Why not spend it with a sexy cam girl? There’s plenty of them over at http://www.camgirl.pw All of these girls are wanting to have a good time. That’s exactly what you’re looking for too. The most fun you’ll ever have online is right here. Have yourself a good time and meet someone new. That’s what this site is all about.

  3. سرور مجازی هلند

    Sabtu, Agustus 11, 2018 14:00 at 2:00 pm

    thank you3

  4. persian tar

    Sabtu, Agustus 11, 2018 14:15 at 2:15 pm

    thank you3

  5. خرید تار

    Sabtu, Agustus 11, 2018 14:22 at 2:22 pm

    thank you8

  6. Pingback: انگشتر قلب

  7. خرید اپل ایدی

    Minggu, Agustus 12, 2018 03:49 at 3:49 am

    thank you16

  8. persian tar for sale

    Minggu, Agustus 12, 2018 14:57 at 2:57 pm

    thank you3

  9. سرور مجازی انگلیس

    Minggu, Agustus 12, 2018 14:57 at 2:57 pm

    thank you6

  10. Pingback: دوربین مدار بسته

  11. Learn how to become a millionaire

    Minggu, Agustus 12, 2018 20:18 at 8:18 pm

    Just imagine for a second if you could get into the mind of a millionaire. Think of all the things that you could learn. Well, you actually can do just that. A millionaire is giving away all of his secret right on the internet. You don’t even need to leave the house to learn what made him rich. All it takes is visiting http://e31a67zd-ccr7u13el2cflqp0d.hop.clickbank.net He will literally teach you all of the secrets to making money. Don’t you think it’s time that you earned the living that you deserve? Change your life today by simply following the link above. Do it for yourself and everyone that you care about.

  12. Pingback: نوین مارکتینگ تبلیغات گوگل

  13. Pingback: گوشواره بی‌نهایت

  14. Pingback: هپاش

  15. Pingback: دوربین مدار بسته

  16. Make Money Promoting ClickBank

    Senin, Agustus 13, 2018 10:42 at 10:42 am

    Did you know that people make their entire income promoting ClickBank? You too could be one of the many who have quit their job. Affiliate marketing is as old as the internet. It’s not going to go away any time soon. You too can get your piece of the pie. Why shouldn’t you? Do you really like working the job you have? Are you going to be able to do it until you retire? If you’re job requires physical labor, then you know the answer to that question. There’s no way you’re going to be able to do that when you get older. That’s just the truth and no one needs to tell it to you. Right now you could be making money online. Does it require work? You better believe it does. No honest person is ever going to tell you that it’s possible to become a millionaire online without doing any work whatsoever. It’s not possible. That doesn’t mean there isn’t money to be made. There’s plenty of money out there to be made by people just like yourself. Now you know there’s going to be a pitch for a product. You’re right about that. Click on the link http://64efd6-lz41s3rcelbr7s2xl7x.hop.clickbank.net/ and check it out. There’s a video you can watch that will explain everything. It will tell you how to make money using ClickBank. Watch the video and see what you think. You too can be one of the many who earn a living promoting ClickBank. Some people earn a good living and there’s no reason why you can’t.

  17. Make money with social media

    Senin, Agustus 13, 2018 14:34 at 2:34 pm

    Are you the type who likes to hangout on social media? Have you ever thought about making it a career? You can help promote their business using social media. This means you can do what you already love doing and make money at it. Does this sound like something you’d like to do? If so, then check out http://d526fc0l5b3nfyfg3bx3sfpbkq.hop.clickbank.net/ You can help people and make some money in the process. You already hang out at social media sites. Why not make a few bucks doing it?

  18. Pingback: مه پاش

  19. persian tar

    Senin, Agustus 13, 2018 18:41 at 6:41 pm

    thank you20

  20. سرور مجازی لهستان

    Senin, Agustus 13, 2018 18:41 at 6:41 pm

    thank you12

  21. خرید تار

    Senin, Agustus 13, 2018 18:47 at 6:47 pm

    thank you3

  22. خرید تار

    Senin, Agustus 13, 2018 21:11 at 9:11 pm

    thank you9

  23. Pingback: دوربین مدار بسته

  24. Pingback: دوربین مدار بسته

  25. persian tar

    Rabu, Agustus 15, 2018 03:01 at 3:01 am

    thank you8

  26. سرور مجازی

    Rabu, Agustus 15, 2018 03:01 at 3:01 am

    thank you8

  27. خرید تار

    Rabu, Agustus 15, 2018 03:22 at 3:22 am

    thank you12

  28. real mink lashes

    Rabu, Agustus 15, 2018 05:36 at 5:36 am

    Wonderful work! This is the kind of information that are
    supposed to be shared around the net. Disgrace on Google for now not
    positioning this publish upper! Come on over and visit my site .

    Thanks =)

  29. Pingback: تبلیغات گوگل

  30. Pingback: هپاش

  31. Best anal sex site

    Kamis, Agustus 16, 2018 04:13 at 4:13 am

    Are you the kind of guy who loves to watch sexy girls get fucked in the ass? If so, then you need to check out this site https://t.frtyt.com/brwbcvyrr4?aff_id=29696&offer_id=5425&nopop=1 This is the one place where anal sex lovers can get their fix. You’ve never seen asses this tight fucked by cocks this big. Each asshole is super tight and it gets fucked by a huge cock. It’s impossible not to beat off while watching these beauties getting ass fucked.

  32. سرور مجازی

    Kamis, Agustus 16, 2018 14:45 at 2:45 pm

    thank you8

  33. persian tar

    Kamis, Agustus 16, 2018 14:49 at 2:49 pm

    thank you19

  34. Pingback: خرید vpn

  35. Pingback: رطوبت ساز

  36. خرید سرور مجازی

    Sabtu, Agustus 18, 2018 01:39 at 1:39 am

    thank you6

  37. persian tar for sale

    Sabtu, Agustus 18, 2018 01:39 at 1:39 am

    thank you11

  38. خرید تار

    Sabtu, Agustus 18, 2018 01:48 at 1:48 am

    thank you4

  39. پوشک

    Sabtu, Agustus 18, 2018 15:49 at 3:49 pm

    Hi,Good content Was am glad met your site پوشک مولفيکس

  40. Pingback: اسکوتر

  41. Pingback: خرید vpn

  42. Pingback: کولر صنعتی

  43. php seo

    Minggu, Agustus 19, 2018 17:43 at 5:43 pm

    PHP SEO: Search Engine Optimization
    php seo uzmanı olarak şirketimiz php seo hizmeti vermektedir günümüz ortamında site sahiplerinin php bilgisi nekadar iyi olsada php seo metotları arama motorlarında optimize edilmesi gereken hususlardan bir tanesi web siteniz nekadar iyi olsada arama motorlarına duyarlı olmasına özen gösterin. php seo uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

  44. disney stitch onesie

    Minggu, Agustus 19, 2018 19:46 at 7:46 pm

    I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

  45. giraffe onesie adults

    Minggu, Agustus 19, 2018 19:47 at 7:47 pm

    It’s impressive that you are getting ideas from this post as well as from our argument made here.

  46. سرور مجازی ارزان

    Senin, Agustus 20, 2018 01:11 at 1:11 am

    thank you12

  47. 網頁設計經驗

    Senin, Agustus 20, 2018 02:36 at 2:36 am

    數據發掘

  48. persian tar

    Senin, Agustus 20, 2018 03:22 at 3:22 am

    thank you4

  49. خرید تار

    Senin, Agustus 20, 2018 03:28 at 3:28 am

    thank you 1

  50. retro leather shoulder messenger bag

    Senin, Agustus 20, 2018 04:02 at 4:02 am

    Hmm is anyone else encountering problems with
    the images on this blog loading? I’m trying tto determine if its a problem on mmy end or if it’s thhe blog.
    Any responses woul be greatly appreciated.

Leave a Reply

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.

To Top